Dr. Özyılkan tarafından yapılan açıklama şöyle:
Son günlerde özellikle bazı internet ve görsel medya unsurlarda yapılan yayınlarda, 14 mart günü hastanemizde tıp bayramından dolayı hekim olmadığı için 12 yaşındaki Fırat Oca'nın kaybedildiğine dair mesnetsiz ve haksız iddialar öne sürülmektedir. Mağusa devlet hastanesi Başhekiminin açıklaması sonrasında dahi bu asılsız iddialar sürdürülmekte ve Dr.Burhan Nalbantoğlu hastanesinin de açıklama yapması istenmektedir.
Özellikle söylemek isterim ki, değil 14 Mart Tıp bayramında, yılbaşı dahil her türlü resmi tatil de dahil, hastanemizde en az 12 hekim nöbet tutmaktadır. Bu nedenle hastanın, hele hele böylesine acil bir hastanın hekimsiz kalması mümkün değildir
Söz konusu vakada da gelişmeler aynen Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi'nin açıkladığı gibi olmuş, hasta hastanemize geldiği anda hemen ilk tedavisi yapılmış ancak yoğun bakımda yer olmadığı için yine ambulansla Çocuk hastalıkları Kliniği Şefi Dr Çiğdem Bakkaloğlu ve Acil sorumlusu Dr Naciye Nami refakatinde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevki gerçekleştirilmiştir.
Olayla ilgili tüm kayıtlar ve video görüntüleri kamu oyuna açıktır. İsteyen istediği zaman inceleyebilir. Söz konusu medya kurumlarının halkımıza doğru bilgi aktarma adına bu konularda daha hassas olmalarını özellikle rica ederiz
Dr. Adil Özyılkan
Başhekim Başyardımcısı
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 11:43