Habertürk'ün haberine göre, Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı. Partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak protokolüne imza atacak.
AK Parti'den Genel Başkanlığı düzeyinde Refah Partisi Genel Merkezi'ne yapılan bugünkü ziyaretten olumlu sonuç çıktığı Yeniden Refah, son görüşmenin ardından Cumhur İttifakı'na resmen katıldı. Refah Partisi Genel Merkezi'ne yapılan bugünkü ziyaretten olumlu sonuç çıktığı belirtildi.
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılmasını” talep etmişti. Yeniden Refah Partisi’nin bu talebine tepki yağmıştı.6284 sayılı yasa sadece Türkiye’ye özgü değil, tüm dünyada kadına karşı şiddet ile mücadelenin anahtar kavramlarını ve mekanizmalarını içeren bir yasa. Şiddet uygulayanın mağdurun evine, işine, okuluna yaklaşmamasını sağlayan koruma emri gibi şiddeti etkili bir şekilde önlemeye yönelik hükümler içeriyor.
Cumhura katildi. Cunku aday olmak icin gerekli olan 100.000 imzayi toplayamayacagini anladi.