BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 7,56 puan artarken, toplam işlem hacmi 90,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.
Bankacılık endeksi yüzde 0,04, holding endeksi yüzde 0,22 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,55 ile inşaat, en çok kaybettiren yüzde 1,52 ile sigorta oldu.
Analistler, dünya genelinde ekonomik aktivitenin güçlü kaldığına işaret eden verilerin sıkı para politikalarının devam edeceği endişelerini artırması ile küresel pay piyasalarında dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.
Bugünden itibaren başlayan Noel tatillerinin etkisiyle işlem hacimlerinin düşebileceğini belirten analistler, haftaya Japonya Merkez Bankası ( BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın açıklamaları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin piyasaların odağında olacağını ifade etti.
Haftaya veri gündeminde yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi, dış ticaret dengesi yurt dışında ise Japonya'da sanayi üretimi ve işsizlik oranı, Çin'de sanayi karları, ABD'de bekleyen konut satışları ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.500 seviyesinin direnç, 5.350 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

YORUM EKLE
1
TTB Başkanı Fincancı'nın tahliye talebi reddedildi
2
Hollanda 2023 bütçesinden 2,5 milyar avroyu Ukrayna'ya...
3
GKK internet sitesinde ‘Şehit Bilgi Kapısı’...
4
ABD'de kişisel tüketim harcamaları kasımda...
5
Fas'ta son bir yılda 32 binden fazla düzensiz...
6
TFF, 2023 FIFA hakemleri listesini açıkladı
7
TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi...
8
İsrail güçlerinin, Batı Şeria'daki gösterilere...
9
İrlanda Veri Koruma Komisyonundan Twitter'a...
10
Taliban kadınlara getirdiği üniversite yasağı...
ANKETTüm Anketler
VEFATLAR
Tüm Vefatlar
KTFF LİG TABLOSU
Takım | O | G | B | M | Av | P |
---|
SIRADAKİ HABER